Exendo Epigenomics

Voedingstesten

Voedingstesten

Exorfinen onderzoek

In tegenstelling tot andere exorfinen onderzoeken die zich beperken tot exorfinen uit gluten, caseïne (zuivel), worden hier ook de exorfinen uit soja, spinazie en micro-organismen (dermorphin en deltorphin 1 en 2) onderzocht.

Het exorfinenonderzoek ontstond 25 jaar geleden onder leiding van dr. Karl Reichelt, een arts-laborant werkzaam in het universitair ziekenhuis van Oslo. Ik heb het geluk gehad hem aan aantal keer te persoonlijk te kunnen ontmoeten. Reichelt, die in 2016 overleed, was een gepassioneerd man, die urenlang kon vertellen over de effecten van exorfinen op mensen. Hij slaagde erin om exorfinen te isoleren uit urine en deze vervolgens te analyseren door middel van spectrumanalyse. Dat is een methode waarbij minimale hoeveelheden van een bepaald eiwit worden gevisualiseerd in een golfachtig beeld, te vergelijken met golffrequenties. Bij deze methode kunnen andere stoffen de frequenties van exorfinen verstoren, waardoor men een vals positief of een vals negatief resultaat bekomt. Om deze reden moet de analyse dan ook handmatig worden geïnterpreteerd, dit om foutieve interpretaties te voorkomen.

Er zijn twee labs in Europa die exorfinen analyseren. Het Noorse lab, dat ondertussen is overgenomen door een bevriend internist van dr. Reichelt, en een Duits lab dat machinaal analyseert. In onderstaande tabel worden de verschillende exorfinen opgesomd. Het Noors lab heeft ondertussen 15 jaar ervaring met dit onderzoek. De laboranten zijn opgeleid door dr. Karl Reichelt, wereldexpert aangaande het exorfinen onderzoek.

Website exorfinen analyse


  • Kosten: 272 euro, inclusief 25 euro administratie en verzendingskosten (prijs incl. 21% btw)
  • Verzending: u ontvangt een speciale set en enveloppe om de ochtendurine in te verzamelen en te versturen.
  • Aanvraag patiënten: via het contactformulier
  • Aanvraag professionals: via het contactformulier


Onze nieuwsbrief
* = verplicht veld

door MailChimp!